20 Jun 2014

4 Lagu Baru #CeriaPopstar Akhir

Siapakah yang bakal menjadi juara Konsert Kemuncak (Akhir) Ceria Popstar Musim Ke-2 (Jun 20, 2014)? Berdasarkan 50% undian juri dan 50% undian sms penonton. Berikut dua bintang Ceria Popstar yang layak ke pusingan Battle Masya dan Iqbal dengan dua lagu baru ciptaan khas. Walaupun nampak main-main, bintang Ceria Popstar kali ini disarankan untuk bersiap sedia; bersiap sedia menjadi juara, bersiap sedia menjadi artis terkenal.

Update: Keputusan Juara & Naib Juara Ceria Popstar 2014

Ceria Popstar 2014 Akhir
Masya 
SMS: Taip CPMasya ke 32777 
Lagu: Teman Bintang - Lagu & Lirik Aiman

Berumur 14 tahun, Masya berasal daripada Kulim, Kedah. Apabila Masya tidak menyanyi, kami boleh jumpanya meluangkan masanya bersama adiknya bermain video game. Inspirasinya adalah untuk menyanyi seperti Jaclyn Victor. Masya suka memakai kasut tinggi dan warna-warna yang terang dan ceria.

Iqbal
SMS: Taip CPIqbal ke 32777
Lagu: Ibu - Lagu & Lirik Omar K

Kini 15 tahun, Iqbal muka menyanyi sejak berumur 6 tahun lagi. Salah satu daripada bakatnya selain daripada menyanyi ialah dia boleh bertutur dalam bahasa Mandarin dan pernah menjadi model pakaian. Pakaian pilihannya berwarna hitam & putih. Ahmad Jais, Aizat Amdan, Nomad, Hafiz dan Jamal Abdillah merupakan artis-artis kegemaran Iqbal.

JoMeGo - Kau Boleh Buat
Erissa - Matahari

Sebelum juara Ceria Popstar 2014 diumumkan, Stacy naik pentas nyanyi lagu Gilalah! dan Hello.
Jobdirumah Review
Jobdirumah Review